Estrada

ŠADINLIJA: Nekad se po slavu dolazilo u Sarajevo, a danas se ide u Beograd

Vrsni poznavalac muzičkih zbivanja na prostoru Balkana…

Enver Šadinlija -Avaz.ba

Po mnogim ocjenama, takmičenje mladih pjevača “Zvezde Granda” najpoželjniji je način za brz uspjeh i afirmaciju novih estradnih izvođača na prostoru regije zemalja bivše Jugoslavije. To važi i za darovite djevojke i momke iz naše zemlje. Govori tome u prilog činjenica da su pjevači iz naše zemlje pobjednici u tri prethodne sezone ovog takmičenja, te osvajači vrijednih nagrada. O tome svjedoči i izuzetno zanimanje za audicije održane krajem maja u Zenici, Bijeljini, Tuzli i Sarajevu, gdje se prijavilo na hiljade kandidata, piše “Avaz“…

Magistar Enver Šadinlija, koji se u svom magistarskom radu bavio upravo ulogom marketinga masovnih medija u formiranju muzičkog ukusa, važi kao vrstan poznavalac muzičkih zbivanja na području Balkana.

“Uz sve ono što se mora priznati, a to je visok kvalitet realizacije ovog projekta, kako u TV produkciji, tako i u marketinškom smislu, te uz ponos da su tri uzastopne pobjede odnijeli izvođači iz BiH, iz naše, bosanskohercegovačke vizure se mora priznati da su “Zvezde Granda” veliki poraz svega onog što bi ovdje trebalo da se događa na muzičkoj sceni”, kaže Šadinlija.

Prema njegovom mišljenju, slična takmičenja u Bosni i Hercegovini nisu bila ni “do koljena” ovom koje se odvija u Beogradu.

“Zar nije poraz ako pobjednik OBN-ovog ili Hayatovog takmičenja, nakon toga što ovdje nije ostvario napredak u karijeri, ode na audicije sa stotinama drugih, da bi na “Grandu” tražio “slamku spasa”? Zar nije žalosno da naše muzičke produkcije već decenijama nisu proizvele ni novo ime, a kamo li veliku zvijezdu? A nekada, čemu sam i osobno svjedočio, kad bi velike beogradske diskografske produkcije željeli lansirati novog pjevača, dolazili su da mole da taj nastupi na festivalu “Ilidža” ili u programima RTV Sarajevo. Tako su ime stvarali i Marinko Rokvić, Šaban Šaulić, Merima Njegomir i mnogi drugi i danas značajni pjevači. Nekad se po slavu dolazilo u Sarajevo, a danas naši talenti po “gram slave” odoše iz Bosne i Hercegovine”, dodao je Šadinlija.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh