Estrada

OSMAN HADŽIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O SVOJOJ VANBRAČNOJ KĆERKI

Mnogi estradni umjetnici sa prostora bivše Jugoslavije imaju vanbračnu djecu, neki to prihvate kao dar sa neba, neki se sakrivaju i bježe od obaveza, poriču da je dijete njihovo.

Osman Hadžić - Hayat.ba

Osman Hadžić je iz ove prve grupe, od onih koji je od samog početka bio uz dijete koje nije rođeno u braku. O vezi s majkom svoje kćerke i o kćerki Alisi otvoreno i iskreno priča, piše “Expressmag“…

“Nisam nikada bio oženjen sa majkom moje kćerke, bila je to jedna dugogodišnja veza, koja eto nije uspjela da se kruniše brakom, ali jeste jednim divnim djetetom kojim se ja jako ponosim, baš kao i sa mojom dvojicom sinova. Sa Alisinom majkom nisam se vjenčao, ali živjeli smo jedno vrijeme zajedno, a taj zajednički život dao nam je divnu, lijepu, pametnu i obrazovanu djevojku. Alisa danas ima 22 godine, završila je ekonomiju u menadžment, živi u Berlinu i završila je i prvu godinu mastera. Sve ove protekle godine njenog života, dakle od samog rođenja pa do danas imala je moju kompletnu podršku, a tako će biti sve dok ja živim”, kazao je na početku razgovora Osman Hadžić.

Na pitanje kakav je odnos Alise sa njegovom suprugom i dvojicom sinova, Osman je odgovorio:

“Možda mi nećete vjerovati, ali Alisa ima bolji odnos sa mojom suprugom Kadom već sa mnom. Znam često biti i strog, ponekad nešto i zabraniti, a moja žena joj ništa ne brani. Tretira je kao njeno vlastito dijete, a njih troje, Alisa i moja dva sina su kao pravi brat i sestra, nema nikakve razlike. Jednom je jedan moj kolega prije par godina rekao o djeci koja su rođena van braka ili su iz neke veze, pa to su neželjena djeca, a ja sam mu odgovorio, onda bi i moja dva sina bila neželjena. Nisam planirao da se rode tada kad su se rodila, ali su se ipak rodila i jako sam sretan zbog toga. Ako muškarac i žena odu u krevet i kasnije se rodi dijete, onda nikako ono ne može biti neželjeno, jer prije svega se*s nije bio neželjen. Alisa ne nosi moje prezime, nosi njene mame, ali možda se desi u skoroj budućnosti pa da uzme i moje prezime. To je njen izbor kojeg ja akceptiram, a jedno moramo svi da znamo, da je majka nezamjenjiva.

S obzirom na to da su mu djeca velika, pitali smo ga da li bi mu bilo drago da uskoro postane dedo.

“Milsim da su još premladi za to, sinovi su mi stari 19 i i 18 godina, Alisa je nešto starija od njih, ali sve je moguće. Što da ne, nije ni loše u mladim godinama imati unuka?! Imati unuka baš bi bilo lijepo, dok još imam snage i dok sam još u tim nekim mladim, dobrostojećim godinama života. Ali, neka su oni meni svi živi i zdravi, pa šta dragi Bog da”, kazao je Osman Hadžić koji se nedavno vratio sa “male turneje” na koju je vodio i kćerku Alisu i koja je jasnije mogla da osjeti njegov život između Sarajeva, Beograda i Štutgarta.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh