Estrada

Momak Amile Hasanović: Nazvala me i samo rekla: “Slušaj, sad ću se ubiti!”

Život je tragično izgubila Amila Hasanović. Beživotno tijelo mlade pjevačice, učesnice šoua „Zvijezda možeš biti Ti”, pronađeno je u naselju Seoča kod Visokog, nakon što je automobilom survala u ledenu Bosnu. Ukopana je proteklog četvrtka na Gradskom groblju u Visokom.

Amila Hasanović - Telegraf.rs

Iskrena ljubav
Amilu rodbina, prijatelji, kolege… znaju kao vedru i uvijek nasmijanu… kao djevojku čija je želja bila da cijeli život pjeva… Na putu da ispuni svoju želju hodala je hrabro, ponosno… Bila sigurna da može san pretočiti u javu… Prekinut je još jedan život, prekinuta još jedna velika želja…

Njen otac Alija Hasanović je kazao kako se njegova kćerka ubila! On je iznio sumnje porodice da se ne radi o saobraćajnoj nesreći. Vjeruje da su svemu kumovali ljubavni jadi. Amilin otac je ispričao kako na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja, što, prema njegovom mišljenju, znači da je Amila namjeravala sebi oduzeti život, prenosi “Source“.

Ispričao je kako se Amila ranije posvađala sa svojim dečkom Elmanom Omićem. Nazbvao ga je i rekao mu kako Amila hoće da se ubije.

– Došao je poslije kod nas kući, plakao je i govorio da je voli, spominjao mi je i neke fotografije. Rekao mi je da mu je Amila telefonom rekla da će se ubiti te da je ostavila otvorenu liniju da on sve čuje. Saznali smo da je vozilo Polo u Seoči sletjelo u Bosnu. Hoću da se zna da oni tragovi guma nisu kočenje već šlajdranje. Moja Amila se ubila – kaže očajni Alija.

Elman, momak s kojim je Amila bila u vezi 13 mjeseci, kaže da, bez obzira šta rekao njen otac ili bilo ko drugi, ne osjeća krivicu. Savjest mu je, priča on za „Express”, čista! Utučen, skrhan od bola zbog gubitka djevojke koju je iskreno volio. U lijepom sjećanju će mu ostati nedjelja, dan prije nego što je Amila nastradala, koju su zajedno proveli. Uživali cijeli dan…

– Nimalo ne osjećam krivicu. Jedino mi je krivo, žao… što nisam bio tu, u njenoj blizini da je spasim. Nisam kriv za to što se desilo. Važno mi je i što mi vjeruju svi oni koji me dobro poznaju, moji prijatelji, oni koji su znali kako je funkcionirala Amilina i moja veza… – počinje Omić.

Bilo im je prelijepo u nedjelju jer su cijeli dan bili zajedno.
– Bili smo u WOG-u, šetali po Sarajevu… Uživali smo. Ujutro smo se čuli telefonom i malo se posvađali. Rekao bih uobičajena rasprava dvoje ljudi koji su u vezi. Međutim, poslije me opet nazvala i rekla da će se ubiti! Odmah sam nazvao njenog oca i sve mu ispričao pa i to da je rekla kako će sebi skratiti život. Samo mi je rekao ok i spustio slušalicu. Pošto sam bio kod roditelja u Zenici odmah sam krenuo za Visoko. Nazvala me oko 13,30 sati kada sam bio negdje na pola puta i samo rekla: „Slušaj, sad ću se ubiti!”. Prekinula je vezu. Zvao sam je ali je telefon već isključila – nastavlja Elman.

Otišao je do njenih roditelja. Ispričao Amilinom ocu da su se posvađali. Kaže kako ga je čak podržao kada mu je ispričao zbog čega je došlo do svađe. Rekao mi je kako sam čist jer da je drugačije ne bih im došao na vrata.

Oni su sve vrijeme, nastavlja Elman, mislili da je samo pobjegla od kuće i da će se vratiti. Počeli su je tražiti po Visokom. I on je sjeo u svoj automobil i otišao na neka mjesta u njenom gradu misleći da će je pronaći. Nažalost – nije… Kasnije su pronašli njeno tijelo u Bosni.
– Sa svojim roditeljima sam kada smo sve saznali otišao do njenih. Svi su bili utučeni. Pred svima me je tada napao njen otac. Okrivljivao me za njenu smrt, da je to uradila zbog mene jer sam bio previše ljubomoran… Slušao sam ne želeći raspravljati s njim. Razumijem ga – izgubio je kćerku! Možda je sve pričao u afektu, nekontrolisano zbog boli koja mu je razarala dušu! Ali i moju je… I danas je razara! Samo sam pitao: „Jeste li završili?!”. Ustao i izašao napolje – potresen je Omić.

Laku noć ljubavi
U tim teškim trenucima uvidjeo je ko su mu prijatelji. Zvali su ga, slali poruke čak i oni koje ne poznaje. Nije, veli on, dobio ni jednu poruku u kojoj ga je neko okrivio za taj tragičan događaj! Nije i, kaže on, ne može ga niko ni okriviti bez obzira šta pričao, mislio…

– Bio sam na dženazi ali se gotovo i ne sjećam šta se sve tamo dešavalo. Bio sam izvan sebe. Kasnije su mi prijatelji ispričali o nekim neprijatnostima – priča on ne želeći iznositi detalje s obzirom na to da će o svemu tek obavijestiti policiju.

– Neke stvari ne mogu prešutjeti jer ne želim da me bilo ko okrivljuje, a potpuno sam čiste savjesti – poručuje Omić ističući kako je sa svima iz Amiline porodice, posebno s njenom braćom, uvijek bio u dobrim odnosima.

Amila je zauzela posebno mjesto u njegovom srcu. Bila je to, ponosno kaže on, iskrena ljubav. Iskrena koliko i posljednja poruka koju joj je napisao u noći kada su se posljednji put vidjeli: „Laku noć ljubavi. Lijepo spavaj!”.

Uskoro ću objaviti spot za Amilinu pjesmu „Sat koji stoji”

Amila je prije nego što je na tragičan način izgubila život, u studiju „Zavlan” snimila pjesmu pod nazivom „Sat koji stoji”. Kako se Elman Omić bavi fotografijom, snimanjem spotova… uveliko su radili na ekranizaciji nove pjesme. Posljednje kadrove trebali su snimiti u utorak, onaj dan kada je pronađeno njeno tijelo.

– Taj dan smo trebali snimiti još nekoliko kadrova i spot dati u montažu. Ali eto… Ali ubrzo ću objaviti taj spot prije svega zbog Amile jer je puno vjerovala u novu pjesmu, bila oduševljena kadrovima za spot koje smo snimili – iskren je Omić. (Express magazin)


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh