Showbiz

Kako danas izgleda glumica Jadranka Đokić: Publika je pamti po ulozi u “Našoj maloj klinici”

Jadranku Đokić publika u regiji pamti po ulozi medicinske sestre u humorističnoj seriji “Naša mala klinika”, a glumica je sinoć snimljena na jednom događaju u Zagrebu.

Pozorišnu, televizijsku i filmsku glumicu Jadranku Đokić publika rijetko ima priliku vidjeti u javnosti, a sinoć je fotografisana na predstavljanju portala odnosno kreativno-digitalne inovacije Luxurysociety.hr medijske kuće Adria Media Zagreb.

Đokić je na događaju pozirala zajedno s fotografkinjom Mare Milin, a djeluje da se nije mnogo promijenila u odnosu na to kako je izgledala dok je tumačila ulogu Helge u “Našoj maloj klinici”.

Od završetka emitovanja serije prošlo je 16 godina, a pored ovog ostvarenja Đokić pamte i po ulogama u filmovima “Iza stakla”, “Fine mrtve djevojke” te “Noćni brodovi”.

Glumica od svoje prve zapaženije uloge koja je bila upravo u filmu “Fine mrtve djevojke” kombinuje pozorišne, televizijske i filmske angažmane u saradnji s mnogim etabliranim domaćim i stranim redateljima.

Trenutno je zaposlena na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a prošle godine osvojila je nagradu Orlando za najbolje dramsko ostvarenje na 73. Dubrovačkim ljetnim igrama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh