Nauka

Vodeći američki stručnjak otkrio tačan datum kada ćemo moći da se vratimo potpuno normalnom životu u kome više nema bojazni od koronavirusa

Doktor Entoni Fauči, glavni stručnjak SAD-a za borbu protiv pandemije koronavirusa, u petak je naglasio kako se Amerika neće uskoro vratiti normalnom životu, jer su potrebni mjeseci i mjeseci za vakcinaciju.

Anthony Fauci - Zena.blic.rs

Fauči je rekao da očekuje da će vakcina biti dostupna početkom 2021. godine, ali da ćemo morati pošteno da zagazimo u 2021. da bi uopšte razmišljali o povratku na stari način života, piše “Žena“.

“Ako govorite o normalnosti prije Kovida-19, to će biti odobreno u 2021, možda čak pri kraju te godine”, objasnio je on za televiziju MSNBC.

“Dok organizujete distribuciju vakcine i vakcinišite i većinu stanovništva, to neće biti prije kraja 2021. godine”, zaključio je.

Ovaj 79-godišnji imunolog je izrazio i zabrinutost zbog otvaranja zatvorenih dijelova restorana kada postane hladnije.

“Biti u zatvorenom prostoru apsolutno povećava rizik. Zabrinjava me kada vidim da počinju aktivnosti u zatvorenim prostorima, a to postaje sve neizbježnije kako ulazimo u jesen i zimu”, naglasio je Fauči.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh