Nauka

Doktorica pokazala trik da hirurška maska savršeno legne na lice: “Ovo može da zamijeni i N95 masku”

Olivija Kuid iz Kanade je stomatolog koja je na Tik Toku pokazala kako bolje namjestiti običnu hiruršku masku da bi bila efikasnija, a kaže da u nedostatku N95 maski i ovo odlično radi.

Olivija Kuid - Tiktok

Mnogo ljudi, kaže ona, posebno oni sa sitnijim licem, ima problem sa maskama jer se sa strana pojavljuju otvori zbog čega je lice izloženo više nego što treba, a Olivija je pokazala rješenje za to.

Kako kaže, treba uraditi sljedeće:

– Prije svega, operite ruke jer maskama treba rukovati samo kada su ruke potpuno čiste.

– Savijte masku uzduž napola.

– Vežite čvor na lastišu, što bliže maski.

– Otvorite masku.

– Mali otvor koji će se pojaviti gurnite sa svake strane.

– U nedostatku N95, ovo može da posluži kao dobra alternativa – kazala je ona pokazujući da uz taj trik maska bolje naleže na lice, prenosi “Žena“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh