Nauka

Glavni infektolog SAD iznio najnovije tvrdnje: “Kovid se ipak širi kroz vazduh?!”

Novi korona virus vjerovatno se širi vazduhom u određenoj mjeri, rekao je danas glavni infektolog SAD Entoni Fauči.

Koronavirus - Dnevno.rs

Novi korona virus vjerovatno se širi vazduhom u određenoj mjeri, rekao je danas glavni infektolog SAD Entoni Fauči, dan nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija promijenila svoje smjernice o načinu širenja virusa.

– Još uvijek ima nekih pitanja o aerosolima, ali vjerovatno je u nekom stepenu tako – rekao je Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti SAD, tokom panel sesije na video konferenciji o kovid-19, koju je organizovalo Međunarodno AIDS Društvo, prenosi “Reuters”.

Svjetska zdravstvena organizacija priznala je u utorak da se pojavljuju dokazi o prenosu kovida-19 putem vazduha, pošto je 239 naučnika širom svijeta ukazalo na takvu mogućnost, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh