Nauka

WHO: “Antitijela se ipak mogu razviti kod zaraženih koronom”

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) napravila je još jedan propust u obavještavanju javnosti oko pandemije koronavirusa.

Koronavirus - Avaz.ba

Nakon što je u januaru objavila kako ne postoje dokazi o prijenosu zaraze novog koronavirusa s čovjeka na čovjeka, sada je ponovno ispravila vlastito upozorenje.

Naime, ovih dana su neke države najavile uvođenje posebnih pasoša za ljude koji su preboljeli covid-19, no WHO je upozorio da nema dokaza da se ljudi ne mogu ponovno zaraziti koronavirusom.

Tvit o tom problemu je izbrisan sa stranice WHO-a što je izazvalo konfuziju na društvenim mrežama.

Ubrzo je objavljen novi u kojem se objašnjava kako se očekuje da će većina zaraženih razviti antitijela koja bi im pomogla u zaštiti.

Najoštriji u kritici rada WHO-a bio je predsjednik SAD-a Donald Trump. Optužio je organizaciju za pogodovanje Kini i privremeno joj ukinuo financiranje dok se ne utvrde svi propusti organizacije.

SAD je najveći donator Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji s više od 500 miliona dolara godišnje, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh