Nauka

Vještačka inteligencija i besmrtnost: Od 2045. ćemo živjeti vječno!?

Predviđa da će kroz narednih 30 godina tehnologija napredovati te da ćemo u budućnosti koristiti lijekove koje ćemo putem nanobotova ubacivati u krvotok, a oni će štititi naš imuni sistem od bolesti.

Ray Kurzweil - Aura.ba

Poznati futorolog Ray Kurzweil tvrdi kako će 2045. godine umjetna inteligencija dostići nivo koji će biti milijardu puta napredniji od naše, prenosi “Express“…

Ray Kurzweil, naučnik i najpoznatiji svjetski futorolog, poznat je po teoriji singularnosti i izjavama da bi ljudi mogli živjeti vječno. U nedavnom intervjuu objasnio je načine na koje bi ljudi, uz pomoć tehnologije i razvoja medicine, trebali postati besmrtni.

Kurzweill je istakao 2045. godinu kao ključnu kada bi “umjetna inteligencija mogla dostići nivo koji će biti milijardu puta napredniji od današnje ljudske inteligencije”. Ali, mogli bi započeti “besmrtni proces” čak i ranije.

“Mislim da ćemo oko 2029. godine doći do toga da će medicinska tehnologija svake godine dodavati još jednu godinu života ljudima”, rekao je Kurzweil.

Predviđa da će kroz narednih 30 godina tehnologija napredovati te da ćemo u budućnosti koristiti lijekove koje ćemo putem nanobotova ubacivati u krvotok, a oni će štititi naš imuni sistem od bolesti. U slučaj teške bolesti, poput raka, problem bi riješio novi softver koji bi nanoboti skinuli s interneta.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh