Nauka

ZBOG OVOGA NIKO NE SMIJE DA KROČI NA MJESEC: Slike sa misije Apollo razotkrile postojanje ogromnih građevina na Mjesecu

Da li je moguće da na Mjesecu stvarno postoje ogromne građevine? Nedavno otkrivene slike sa misije Apollo ukazuju na to da se na površini Mjeseca zaista nalaze neobične građevine. Da li je to razlog zbog kojeg nismo posjetili Mjesec već neko vrijeme?

Mjesec - Webtribune.rs

Na slikama ove misije se može uočiti ogroman trougaoni oblik na površini Mjeseca. Prema riječima lovaca na NLO-e, oblik je trodimenzionalan, što znači da je to ili džinovska vanzemaljska letjelica ili baza na površini Mjeseca, piše “Webtribune“…

NASA-ina misija Apollo 8 je jedna od najpoznatijih svemirskih misija i prva u kojoj su ljudi kročili na Mjesec. Zanimljivo je to da postoji niz slika i snimaka sa tog putovanja koji ukazuju da astronauti možda nisu bili sami u svemiru.

Jedan od najenigmatičnijih objekata se može vidjeti na snimku napravljenom tokom misije u decembru 1968. godine, a u pitanju je veliki trougaoni objekat na površini Mjeseca.

NLO stručnjaci kažu da izgleda kao da objekat formira sjenku na površini Mjeseca, ukazujući na to da je u pitanju džinovski NLO.

ndfs87hdfsk

Interesantno je da je crno-bijela slika objekta napravljena kamerom od 70 mm jedini segment tog snimka sa misije Apollo 8 koji je preživio.

Fotografiju je objavio Tajler Glokner, korisnik YouTube koji često izvještava o uočenim NLO-ima i anomalnim objektima u svemiru.

Ovo je jedini preživjeli segment iz jednog filma napravljenog tokom misije Apollo 8. Kao što možete vidjeti na fotografiji, nešto ogromno se nalazi ili na Mjesecu ili iznad njega. Pretražio sam sve fotografije napravljene tokom misije Apollo i nisam pronašao ništa čudno. Ovo je jedini fragment na kom se vidi ogroman trougaoni objekat na Mjesecu“, rekao je Glokner.

Djeluje kao da je trodimenzionalan, a vidi se i nekakva sjenka, zbog čega vjerujem da je to nešto što je samo nakratko sletjelo na Mjesec“.

“Ovaj objekat je snimljen. To nije artefakt koji se pojavio nakon obrade digitalne fotografije ili uslijed nepravilnog rukovanja filmom. Ne možete dobiti ovakvu anomaliju na taj način“, rekao je Glokner.

Interesantno je da mnogi vjeruju da astronauti koji su putovali na Mjesec nisu bili sami tokom svoje misije.

Neki zaposleni iz NASA-e tvrde da su se bar tri leteća tanjira našla na Mjesecu tokom slIJetanja. Nažalost, kao mnoge druge, te NLO-e su takođe zataškali.

Da li je moguće da su astronauti zaista naišli na vanzemaljske građevine na Mjesecu kao što NLO stručnjaci tvrde? Da li je to razlog što se čovječanstvo od tada nije vraćalo na Mjesec?


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh