Mobiteli

Ne rade vam neke aplikacije na Androidu: Evo šta se dešava i kako da to riješite

Mnogi korisnici Android telefona primijetili su da im juče i danas ne rade aplikacije kao što su Gmail, Viber ili neke druge. Ukoliko je ovo i kod vas slučaj, imamo jednostavno rješenje.

Mobitel - Graytvinc.com

Google je saopštio kako znaju za problem i postoji laka i brza stvar koju možete da odradite, kako bi vam se aplikacije otvarale bez problema.

Sve što je potrebno, jeste da otvorite Settings->Apps i da nađete “Android Webview”, što je aplikacija koja stvara problem i treba da se ažurira.

Da bismo vam olakšali potragu, možete putem OVOG linka otići direktno na aplikaciju odakle možete preuzeti novu verziju.

Ovo ažuriranje moguće je tek od nedavno, kada je Google popravio problem, a prije toga ste morali da deinstalirate ažuriranja kako bi vam aplikacije proradile. prenosi “Radiosarajevo“.

Ukoliko iz nekog razloga ne vidite ažuriranje na Google Play Store, otvorite Settings->Apps->”Android Webview” i onda odaberite opciju “Uninstall updates”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh