Mobiteli

Ovih 7 skrivenih WhatsApp funkcija čine čuda, a za njih znaju samo rijetki

Sigurno se koristiš WhatsAppom već duže vremena, a osobito je dobrodošla aplikacija u ova vremena dok ne izlazimo toliko puno, odnosno, kontakte s prijateljicama i prijateljima održavamo uglavnom – telefonski.

WhatsApp aplikacija - Flickr.com

Naravno, videochat s jednim ili više prijatelja već si svladala. Ali, donosimo ti 7 skrivenih funkcija WhatsAppa – koje gotovo pa sigurno dosad nisi znala…

1. Pokazivanje broja primatelja i poslanih poruka

Sigurno bi ponekad željela znati koliko si poruka dosad poslala putem WhatsAppa ili koliko si ih i primila od svojih prijatelja? Nema problema – to se može! Jednostavno odeš u WhatsApp postavke na meni „Upotreba podataka i memorija“. Kako bi vidjela koliko si doista dosad poslala poruka te koliko si ih dobila, ideš na podmeni „Uporaba mreže“. Ali, budi oprezna: količina poslanih poruka mogla bi te šokirati! Kod nas ih nije baš bilo malo…

2. Određivanje tko može vidjeti tvoju profilnu fotografiju

Whatsapp je postao grupna platforma i sigurno si se našla u nekom grupnom razgovoru s osobama koje baš ne poznaješ dobro, a svatko može vidjeti tvoju profilnu fotografiju. Međutim, postoji mogućnost da je sakriješ od koga želiš! Za to jednostavno ideš u postavke. Pod menijem „Račun“ možeš odabrati tko može vidjeti tvoju profilnu fotografiju ili tvoje statuse – svatko, samo tvoji kontakti ili nitko, piše miss7.hr.

3. Korištenje WhatsAppove sekretarice

S WhatsAppom možeš telefonirati i to čak s videofunkcijom. I ne samo to: WhatsApp ima i telefonsku sekretaricu na kojoj tvoji prijatelji mogu ostaviti voicemail ako propustiš poziv.

4. WhatsApp chat možeš poslati na mail i spremiti

Postoje neki chatovi koje ni u kom slučaju ne želiš izgubiti? Bez brige – vrlo lako ih možeš poslati emailom! Ako koristiš Android, moraš otići u postavke. Pod „Razgovori“ postoji meni „Povijest razgovora“. Tu postoji meni „Izvezi razgovor“. Jednostavno odaberi željeni chat i ubrzo će na tvoju email adresu doći poruke u obliku teksta.

5. Stišati obavijesti za chat

Želiš imati malo mira od stalnih zvučnih obavijesti u nekoj od grupa u kojima se nalaziš? Ništa lakše! Jednostavno isključi obavijesti! Ako imaš iPhone, na pregledu chata skrolaj na lijevo. Pod „više“ možeš odabrati da ne primaš obavijesti osam sati, tjedan dana ili čak cijelu godinu. Kod Androida stisneš meni, a potom „Utišaj obavijesti“.

6. Isključiti „zadnje gledano“

Kao i kod postavki tko može gledati tvoju fotografiju, možeš namjestiti tko vidi kad si posljednji puta bila online. Jednostavno idi na meni „Račun“ te u postavkama promijeni tko smije gledati kad si zadnji puta bila online („Zadnje gledano“).

7. Promjena telefonskog broja

Imaš novi broj mobitela, ali željela bi ostaviti stari na WhatsAppu? Ni to nije problem – možeš promijeniti telefonski broj koji je povezan s tvojim WhatsAppom direktno na aplikaciji. Tako tvoji prijatelji neće biti zbunjeni kad dobiju poruku s drugog broja. Evo kako ćeš to napraviti: idi na postavkama na meni „Račun“. Tamo postoji meni „Promijenite broj“ – gdje jednostavno možeš unijeti svoj željeni telefonski broj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh