Mobiteli

Novi iPhone konačno “spustio loptu” sa cijenama, da li je 12-ica taman?

Dobili smo datum zvaničnog predstavljanja iPhone 12 serije telefona, ali šta znamo o cijenama?

Apple - Nezavisne.com

Krenimo od osnovnih stvari – za sada, sve je na nivou glasina, ali čini se da ćemo videti četiri iPhone 12 modela, pa će se u skladu sa tim formirati i cene. Zanimljivo je da modeli nisu skuplji od prošlogodišnjih, već bi čak mogli da budu i jeftiniji, sa izuzetkom iPhone 12 modela.

* iPhone 12 Mini (ekran dijagonale 5.4 inča)
* iPhone 12 (6.1 inč)
* iPhone 12 Pro (6.1 inč)
* iPhone 12 Pro Max (6.7 inča)

Logično, iPhone Mini bi bio najjeftiniji model, mnogi analitičari tvrde da bi model sa 64GB mogao da bude dostupan već od 649$. Uvođenje jeftinijeg modela bio bi pametan potez za Apple, s obzirom na to da pandemija utiče na sve, pa tako i na platežnu moć kupaca.

Standarni iPhone 12 će verovatno da košta 699$ za model od 128GB, a 799$ za model od 256GB prostora za skladištenje podataka.

Što se tiče iPhone 12 Pro modela, na osnovu insajderskih pisanja očekujemo da vidimo cenu od 999$.

Najveći u ovoj novoj Apple seriji, iPhone 12 Pro Max, mogao bi da košta oko 1.100$ za osnovnu verziju od 128GB memorije, dok će onaj od 512GB najverovatnije koštati 1400$.

Važno je da napomenemo da je sa većinom ovih procena saglasan i renomirani Morgan Stanley. Ipak, s obzirom na to da su u pitanju 5G modeli, Forbes piše da ipak mora da postoji neka “začkoljica” s obzirom na to da cena nije povećana (uglavnom) u odnosu na ranije modele.

Tako se procenjuje i da bi nova iPhone 12 serija mogla da stiže bez punjača i bez slušalica u kutiji, ali i sa manjim kapacitetom baterije što će, verovatno, značiti da nema osvežavanja ekrana od 120Hz, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh