Mobiteli

Izjava kompanije Huawei: Huawei Technologies kategorički se protivi navodima američkog ambasadora

Huawei nikada nije bio glavni dobavljač za američke mreže, tako da nema potrebe da SAD krivi Huawei za svoje probleme vezane za sajber sigurnost. Američki ambasador nije predstavio ni dokaze, ni zrelo tehničko rešenje, niti finansijsku nadoknadu za svoj prijedlog. Takvo ponašanje nije vezano za sigurnost mreže bilo koje zemlje, već za ambiciju koja se odnosi na ekonomsku i geostratešku prednost Amerike.

Huawei logo - Logos-worl-net

Huawei u potpunosti razumije važnost sajber bezbijednosti, ali upravljanje sajber sigurnošću treba da se fokusira na rješavanje problema, a ne na isključivanje određenih dobavljača.

Huawei je u poslednjih 30 godina snabdio tri milijarde ljudi širom svijeta. Nikada nije došlo do zlonamjernog sajber bezbjednosnog incidenta zbog upotrebe Huawei opreme. S ponosom možemo reći da Huawei i dalje prolazi strože testove za sajber sigurnost od bilo kog drugog dobavljača telekomunikacione opreme širom svijeta, te ga stoga široko prihvataju zemlje u Evropi i ostalim dijelovima svijeta.

Uvijek smo otvoreni za diskusiju o sajber sigurnosti sa svim donosiocima odluka u Bosni i Hercegovini.

Huawei, New moment, Bosnia and Hercegovina


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh