Mobiteli

Opljačkali Appleovu prodavnicu, na mobitele im je odmah stigla poruka: “Pratimo vas”

Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija

Pljačka Apple - Fokus

Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u SAD iz njenih prodavnica odnijeli iPhone uređaje.

Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija.

Kako prenosi CNN, Apple onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima se može videti poruka kompanije namijenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove sedmice, prenosi “Fokus“.

Apple prodavnice u SAD nedavno su počele da se otvaraju poslije višemjesečne obustave rada zbog pandemije koronavirusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašington, našli na meti vandala i lopova poslije izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnesene telefone, kao i da će o svemu biti obaviještene lokalne vlasti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh