Mobiteli

Asmir iz Gradačca osvojio drugo mjesto na svijetu

Nakon sjajnog otvaranja prve runde na Red Bull M.E.O. takmičenju i četvrfinala do kojih je došao bez poraza, bh. predstavnik Asmir Gibić drugi je najbolji Clash Royale igrač na svijetu.

Red Bull M.E.O. - PR / Haber.ba

Podsjećamo, nakon više od pet mjeseci globalnog prvenstva koje je ugostilo neke od najboljih mobile eSport igrača u Clash Royaleu, Brawl Starsu i Hearthstone igrama, druga Red Bull M.E.O. sezona okončana je velikim finalom održanim 25. i 26. aprila. Prvaci iz čak 30 zemalja svojim igrama osvojili su pravo učešća na završnici koja je trebala biti igrana u Madridu, ali su, zbog aktuelne situacije u svijetu, igrači-predstavnici svojih zemalja morali igrati od kuće.

Bh. predstavnik, šesnaestogodišnji mladić iz Gradačca koji je u gejming vodama poznatiji kao “NekiLik”, do drugog mjesta na svijetu došao je pobjedivši japanskog pobjednika “Hajimea” rezultatom 3:1, a na putu do finala pobijedio je još i predstavnike SAD (Dajuicyone) i Španije (Bale).

Sve protivnike osim “chiquia” kojeg sam pobijedio 3:0, pobijedio sam rezultatom 3:1. Međutim, u finalnom meču sam bio prilično nervozan. Vodio sam 1:0 i malo se opustio nakon prvog meča. Loše sam izabrao dekove i nalažlost izgubio. Ipak, super je osjećaj biti među dva najbolja na svijetu. Nadam se sličnim takmičenjima kod nas u skorije vrijeme, prokomentirao je kratko nakon takmičenja Gibić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh