Mobiteli

Novi Huawei mobiteli dolaze s čak 70 predinstalisanih aplikacija?

Huawei osim što sprema premijeru P40 serije, sprema i konačnu prvu pravu verziju AppGallery trgovine zasnovane na Huawei Mobile Services ekosistemu, koji zamjenjuje Play Store.

Kompanija "Huawei" - Indiatimes.com

Kompanija će do premijere Huawei P40 mobitela pokušati u trgovinu AppGallery, koja je ekvivalent Google Play Storeu, dovesti najpopularnije aplikacije i ponuditi ih korisnicima, naravno i dalje bez uobičajenih Google aplikacija.

Jedna od mogućnosti, koja se spominje za nove Huawei korisnike tj. nove mobitele je unaprijed instalisanih oko 70 najpopularnijih aplikacija. Broj i vrsta aplikacija ovisit će od regije do regije, a korisnicima će tako biti olakšana potraga za najpopularnijim aplikacijama u AppGallery-u ili kroz .APK file-ove, piše “Geek.hr“.

Naravno, ostaje za vidjeti koje će sve aplikacije Huawei dobiti do premijere Huawei P40 serije u AppGallery, ali nadamo se da će ih biti što više, iako nismo sigurni da je ovo baš pravi put za Huawei.

Inače, korisnici će moći izbrisati sve ove aplikacije, ako im ne trebaju, a u mobitelu će se nalaziti ikonice, koje će aktivirati punu instalaciju, ako to korisnik poželi.

Huawei je zajedno s kompanijama OPPO, Vivo i Xiaomi oformio Global Developer Service Alliance (GDSA), koji će pokušati razbiti nadmoć Google kompanije u Android svijetu, a GDSA počinje s radom već u martu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh