Mobiteli

Samsung Galaxy S11 dolazi sa četiri stražnje kamere i moćnom baterijom

Glasine o mobilnom telefonu Samsung Galaxy S11 ne jenjavaju ni tokom praznika. U posljednje vrijeme dosta se nagađalo o njegovoj cijeni sve do karakteristika moguće kamere koja bi trebala zauzimati veći dio stražnjeg dijela telefona. Tu su i pretpostavke o potencijalno velikoj bateriji.

Za razliku od Galaxy Folda, koji na američkom tržištu košta 2.000 dolara, ili modela Galaxy Note 10 Plus od 1.100 dolara, Samsungov sljedeći premium uređaj dizajniran je tako da bude dostupan i dopadljiv mnogim ljudima, a ne samo entuzijastima koji traže najsavremeniji uređaj.

Porodica telefona Galaxy S11 prvi je Samsungov projekt koji bi mogao pomoći širim masama da imaju superbrzi 5G prijenos podataka. Samsung je ove godine počeo proizvoditi 5G modele, S10 5G, Note 10 Plus 5G, Galaxy A90 5G i Fold (u Velikoj Britaniji i Južnoj Koreji). Međutim, ovi telefoni ne ciljaju na svakodnevne korisnike, a mnogi su inačice 4G uređaja koji već postoje.

Prije svega, Samsung Galaxy S11 trebao bi se naći u prodaji i to u tri modela i tri različite veličine. Tačnije, u radnjama bi se trebali naći Galaxy S11, S11 Plus i S11 Pro.

Galaxy S11 bi trebao biti veličine od 6,2 ili 6,4 inča, zatim Galaxy S11 Plus od 6,7 inča, dok se smatra da bi Galaxy S11 Pro trebao imati najveći ekran dimenzija 6,9 inča.

Mnogi zaljubljenici u tehnologiju se pitaju kada bi se ovaj pametni telefon mogao naći u trgovinama. Samsung je godinama predstavljao svoju Galaxy S seriju krajem februara ili početkom marta, uglavnom na tehnološkoj izložbi Mobile World Congress, tako da se pretpostavlja da bi u februaru i Galaxy S11 mogao biti prezentiran javnosti. Čak postoje priče da bi to mogao biti 11. ili 18. februar.

Galaxy S11 imat će, što je već dugo zaštitni znak Galaxy modela, zaobljene krajeve i tanko tijelo. Što se tiče kamere, ovaj telefon bi trebala krasiti, baš kao i iPhone 11 te Google Pixel 4, serija različitih periskopskih sočiva te 5x optički zoom. Kamera bi trebala imati 108 megapiksela.

Telefoni različitih veličina imaju i baterije različitih veličina, a još jedna glasina kaže da bi Galaxy S11 Plus trebao imati bateriju na 5000 mAh, što nudi besprijekoran doživaljaj korisniku,prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh