Mobiteli

“Savitljivi” Huawei konačno stiže u novembru

Više puta odlagani Huaweijev telefon sa ekranom na preklop – Mate X, konačno će u novembru biti pušten u prodaju, saopšteno je na zvaničnom predstavljanju tog uređaja u Kini.

Huawei Mate X - Facebook

Huawei Mate X je 5G pametni telefon kome pogonsku snagu daje HiSilicon Kirin 980 procesor.

Uređaj ima 6GB RAM-a i 512GB interne memorije za skladištenje podataka. Opremljen je i Barong 5000 modemom.

Mate X napaja dvoćelijska baterija kapaciteta 4.500 mAh, koja, zahvaljujući brzom punjaču snage 55W, može da se do 85 odsto kapaciteta napuni za pola sata, piše “B92“.

Kada je otvoren, uređaj ima ekran dijagonale 8 inča, koji kada se sklopi, korisniku ostavlja mogućnost da koristi jedan od dva ekrana: prednji dijagonale 6,6 ili zadnji od 6,38 inča.

Za razliku od svog glavnog konkurenta Samsunga Galaxy Fold, koji se otvara kao knjiga, ekran Huaweija Mate X se “obmotava” sa spoljne strane sklopivog uređaja.

To bi trebalo da mu omogući duži upotrebni vijek u odnosu na Samsungov model, pošto mu plastična spoljna zaštita daje veću izdržljivost, budući da je ekran Matea X stalno izložen spoljnim uticajima, ističe The Verge.

Huawei Mate X će se na tržištu naći po cijeni od 2.400 dolara, a prodaja u Kini počinje 15. novembra.

Kineska kompanija razmatra mogućnost plasiranje uređaja i na druga tržišta u svijetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh