Mobiteli

Uprkos pritisku SAD: Huawei zaradio 100 milijardi dolara u 2018. godini

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei zaradio je 2018. godine 100 milijardi dolara uprkos kampanji protiv njih koju su vodile Sjedinjene Američke Države zbog straha od sigurnosne prijetnje.

Kompanija "Huawei" - Indiatimes.com

Firma je saopštila kako je njihov profit skočio za 25 odsto uprkos restrikcijama SAD i drugih zemalja. Huawei ističe kako su nezavisni i oštro su negirali da njihovi proizvodi predstavljaju sigurnosni rizik, piše “Klix”.

Kompanija čija je baza u Šenzenu saopštila je kako je globalni prihod porastao za 19,5 u prošloj godini, što je najveći napredak u dvije godine. Rezultate su postigli zahvaljujući velikom procentu prodaje pametnih telefona u Kini.

S druge strane, njihov sektor prevoza koji prodaje telekomunikacionu infrastrukturu u zemljama širom svijeta, zabilježio je pad od 1,3 posto.

Nekoliko evropskih telekomunikacionih servisa razmatralo je uklanjanje Huaweia iz svojih mreža, a vlasti iz sajber sektora Velike Britanije oštro su kritikovale firmu ove sedmice, navodi “SrpskaInfo“.

Huawei je uzvratio još agresivnijom strategijom i podnio je tužbu protiv vlade SAD zbog zabrane federalnim agencijama da koriste njihove proizvode, tvrdeći kako je to neustavno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh