Mobiteli

Tri jednostavna pravila koja će produžiti život vaših mobilnih uređaja

Životni vijek mobilnih uređaja znatno je smanjen konstantnim napretkom tehnologije, koja je često krhka i svakodnevno viđamo uređaje koji su lomljivi.

Mobitel - Doznajemo.com

Ipak, postoje mnoga rješenja kako da svoj smartphone sačuvate od brojnih oštećenja, a uz samo tri jednostavna pravila možete biti sigurni da će trajati duže, piše “B92“…

Advertisements

1. Vaš uređaj neće pretrpjeti štetu ako ostane priključen na na punjač

Mnogi korisnici tvrde da je dostizanje punog kapaciteta pojedinih baterija štetno što je istina ukoliko imate baterije stare više od šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez straha možete da ga ostavite priključenog na punjač tokom noći.

2 Izbjegavajte pregrijavanje

Kada je riječ o opasnostima u vezi sa prenosivim uređajima, ne postoji veća od pregrijavanja (konkurišu joj jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon što dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i u pojedinim slučajevima može da dovede do oštećenja samog uređaja.

3. Koristite zaštitnu masku

Ovo pravilo je jedan od osnovnih principa očuvanja vašeg mobilnog uređaja. Razmislite: ako ste za smartfon ili tablet dali nekoliko stotina eura, nekoliko dodatnih maraka neće biti problem, s obzirom na to da maske koštaju manje od zamjene napuklog ekrana. Ovog savjeta ćete se sjetiti svaki put kada vam telefon “radosno” odskoči o keramičke pločice ili vam ispadne iz džepa tokom vožnje biciklom.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh