Kompjuteri i gadgeti

Može biti prepuna bakterija: Brzo i jednostavno čišćenje tastature

Kompjuter bi trebalo redovito čistiti, posebno tastaturu jer može biti prepuna bakterija. Za izbacivanje prašine i mrvica iz tipkovnice koristite klasični fen.

Tastatura - Blogspot.com

Izbacivanje prašine iz računala ne radi se samo zbog estetskih razloga, već se na taj način produžuje njegov vijek trajanja. Osim toga, važno je redovito čistiti i površinu tipkovnice jer, prema nekim studijama, može sadržavati više bakterija od zahodske školjke.

Na njoj se naime, osim prašine, sakupljaju i masnoće s naše kože, kao i sva ostala prljavština s prstiju, hrana koju jedemo za računalom itd.

Naravno, postoje stručnjaci koji će vam za određeni iznos očistiti računalo. Međutim, želite li uštedjeti i novac i vrijeme, to možete napraviti sami uz nekoliko trikova.

Za izbacivanje prašine i mrvica iz tipkovnice koristite klasično sušilo za kosu, prenosi 24sata.hr.

Postupak:

Ugasite kompjuter i izvadite sve žice.
Upalite fen, ali samo da puše hladan zrak.
Primaknite ga tastaturu tako da stoji malo postrance.
S poslom ste gotovi kada mrvice i prašina prestanu izlaziti van.
Nakon što ste ispuhali prašinu, krenite dalje.

Suhom tkaninom od mikrofibre, ne od pamuka, obrišite ekran. Potom na štapić za čišćenje ušiju stavite malo alkohola i prođite po samoj tipkovnici kako bi uklonili mrlje s nje. Možete koristiti i bijeli ocat umjesto alkohola. Odlučite li se za ocat, tada ga razrijedite vodom u omjeru 1:1.

Nakon toga na nož stavite krpicu od mikrofibre i očistite razmake između tipki. Krpicu prethodno namočite alkoholom ili octom. Na kraju krpom prebrišite površinu tipkovnice i vaše računalo će biti čisto gotovo kao kada je kupljeno, otkriva portal fabhow.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh