Kompjuteri i gadgeti

Apple zbog korona virusa privremeno zatvara prodavnice širom svijeta

Kompanija Apple će zatvoriti svoja prodajna mjesta van Kine na dvije sedmice i prodavaće samo putem interneta u cilju sprečavanja širenja novog korona virusa.

Apple - Flickr.com

“Na našim radnim mjestima i u zajednicama moramo učiniti sve što je moguće da spriječimo širenje COVID-19. Apple će privremeno zatvoriti sve prodavnice van Kine do 27. marta i doniraće 15 miliona dolara za pomoć u suzbijanju zaraze širom svijeta”, objavio je na Twitteru izvršni direktor Tim Kuk.

On je naveo i da su Apple prodavnice u Kini ponovo otvorene i da im je tamošnja borba sa pandemijom pomogla da razviju najbolje prakse koje će primijeniti globalno, prenosi “Beta”.

Dodao je da je jedna od lekcija koju je Apple naučio u Kini jeste da je “najefikasniji način da se minimalizuje rizik od prenošenja virusa jeste da se poveća udaljenost među ljudima”.

Zato kompanija preduzima nove korake kako bi zaštitila radnike i kupce jer stopa zaraze raste u drugim mjestima.

Apple online prodavnice ostaće otvorene, a zaposleni će raditi od kuće i biće normalno plaćeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh