Kompjuteri i gadgeti

Džepna klima iz Japana: Savršeno rješenje za paklene ljetne vrućine

Ljeta su iz godine u godinu sve toplija pa nije ni čudo da ljudi sve teže podnose velike vrućine.

Džepna klima iz Japana - Zimo.hr

Puno tekućine, lagana odjeća, klima gdje god se stigne, mogu olakšati podnošenje visokih temperatura, ali šta kada se nađete u javnom prevozu bez klime? Ili morate provesti više vremena na otvorenom?

Rješenje bi moglo biti privatni prijenosni klimatizacijski uređaj koji stane u džep. Sonyjevi inženjeri osmislili su Reon Pocket, prijenosnu klimu veličine mobilnog uređaja koju je dovoljno ubaciti u džep posebne potkošulje i pomoću aplikacije na pametnom telefonu odrediti savršenu temperaturu, piše “Zimo“.

Iz Sonyja tvrde kako Reon Pocket može sniziti temperaturu na površini tijela za čak 13 stepeni, što je u ljetnim uslovima i više nego dovoljno.

A za one koji sjede u klimatiziranim prostorima i stalno im je hladno, Reon Pocket može i grijati, odnosno povećati temperaturu na površini tijela za do osam stepeni.

Reon Pocket se trenutno ne može kupiti u trgovinama, već traje crowdfunding kampanja koja je već ispunila cilj. Tako će svi oni koji su podržali kampanju (ili će ju tek podržati, jer traje još 19 dana), dobiti svoj Reon Pocket po cijeni od 2.760 yena do 19.030 yena, ovisno o aketu. (otprilike 60 do 360 KM).

No, na žalost, ovaj proizvod, barem za sad, neće biti dostupan izvan Japana.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh