Mobiteli

Zbog ovoga vam više neće pasti na pamet držati mobitel u džepu

Mobitel vam je “stalno u rukama”, a imati “punu bateriju” na svom pametnom telefonu cijeli dan bez punjenja čini vam se kao nedosanjani san?

Mobilni telefon u džepu - Nezavisne.com

Vlasnici pametnih telefona trebali bi dvaput razmisliti prije nego što svoj uređaj stave u džep, tvrdi njemačka udruga potrošača. To je zato što su litij-ionske baterije kakve se nalaze u većini pametnih telefona osjetljive na toplinu, prenosi “Večernji list“.

Sve što je više od 35 stupnjeva, a tjelesna temperatura to jest, može znatno skratiti njihov vijek trajanja. Pametni telefoni se, naime, hlade cirkulacijom zraka. Slično vrijedi i za prijenosna računala, koja se mogu pregrijati bez dovoda hladnog zraka u kućište.

Zato laptope baš i nije pametno koristiti držeći ih u krilu. K tomu, sve uređaje s litij-ionskim baterijama treba držati podalje od radijatora i drugih izvora topline.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh