Internet

Ruska podružnica Googlea najavila bankrot

Američka kompanija Google kaže da njegova ruska podružnica planira podnijeti zahtjev za bankrot jer ne može platiti osoblje i dobavljače, prenijeli su danas ruski državni mediji.

Google - Tehnoklik.hr

Ruska podružnica podnijela je obavještenje o svojoj namjeri da proglasi bankrot nacionalnom registru Fedresurs nakon zapljene bankovnog računa u Moskvi.

“Zapljena je učinila neodrživim funkcionisanje ruske kancelarije, uključujući zapošljavanje i plaćanje zaposlenih u Rusiji, plaćanje dobavljačima i prodavcima i izmirivanje drugih finansijskih obaveza“, saopćeno je.

Google, koji je ranije obustavio svoje poslovanje u Rusiji, saopćio je da će nastaviti pružati svoje besplatne usluge tamo, među kojima su pretraga, YouTube, Gmail, Maps, operativni sistem Android i prodavnica aplikacija Play, piše Nova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh