Internet

Elon Musk o promjenama na Twitteru: Uvest ćemo naplatu za kompanije i političare

Elon Musk je nakon kupovine Twittera odlučio promijeniti nekoliko pravila, počevši sa naplatom za poslovne subjekte i vlade, uz naglasak da će stranica ostati besplatna svim privatnim korisnicima.

Elon Musk - Bloomberg.com

Ovo ide rukom pod ruku sa obećanjem da planira “poboljšati proizvod dodavanjem novih značajki”.

Malo prije ove izjave o naplati Musk je objavio poveznicu na CNN-ov članak koji poziva neke od najvećih američkih brendova da “bojkotiraju Twitter ako Musk odluči dozvoliti širenje govora mržnje povlačenjem nekih moderatorskih mjera”.

Razlog ovog članka se uglavnom dodiruje nedavnog komentara u kojem je osudio Twitterove moderacijske mjere kao “prijetnju slobodi govora”.

Nakon što je odlučio kupiti Twitter, Musk je rekao da želi uvesti poboljšanja kako bi povećao privlačnost, njegovim riječima, “nišne platforme”.

Ovo, prema svemu sudeći, uključuje neke nove značajke poput tipke za uređivanje, kao i promjenu premijske pretplatničke usluge Twitter Blue snizivši joj cijenu, prenosi BBC News.

Twitter Blue će imati značajke poput tipke za povlačenje objava, knjiške bilješke i načina rada za čitanje, kažu iz Twittera. Musk je također nadodao da želi ugasiti spam botove i provjeriti sve “prave” ljude.

Tokom nedavno održane Met Gale u New Yorku Twitterov novi gazda je također najavio da će platformu učiniti transparentnom oko načina na koji se objave provoviraju ili zatiru sa ciljem otvaranja sistema prema javnosti i javnom mišljenju.

U međuvremenu je navodno rekao potencijalnim investitorima da će društvena mreža za nekoliko godina opet doći na burzu, piše Wall Street Journal.

Njegovo preuzimanje kompanije finalizirat će se kasnije ove godine uz blagoslov Twitterovih dioničara i regulatora.

Musk je prošle sedmice također prodao dionice Tesle u vrijednosti od blizu 8,5 milijardi dolara kako bi, pretpostavlja se, finansirao kupovinu Twittera, što je rezultiralo padom vrijednosti dionica Tesle za 20 posto u odnosu na prošli mjesec, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh