Internet

Velika promjena na Instagramu: Nema više “uleta” među poruke

Instagram je odlučio promijeniti način na koji ćemo reagirati na nečiji ‘Story’, odnosno napokon naše reakcije više neće izgledati kao nepoželjni uleti među porukama.

Instagram - Nezavisne.com

Naime, do sada je jedini način reagiranja na nečijim ‘pričama’ bio taj da pošaljemo poruku ili nekakav emoji i to se vidjelo korisnicima kao poruka u inobxu.

Ali, sada su to odlučili promijeniti novom opcijom ‘privatnog lajkanja’.

Kako je objavio šef Instagrama, Adam Mosseri, ti lajkovina pričama su privatni u smislu da ih samo vi vidite i nemaju brojčanik, piše 24sata.hr.

Tuđe objave moći ćete lajkati klikom na ikonu srca koja će se pojaviti pored ikone aviončića preko kojeg smo dosad i slali poruke drugim korisnicima.

Mosseri je pojasnio kako je cilj ovoga da korisnici mogu međusobno reagirati na tuđe objave ili iskazati podršku, ali i da pročistimo inbox s porukama, tako da ostanu one bitne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh