Internet

TikTok-ov izvještaj o transparetnosti

TikTok je mjesto gdje ljudi iz cijelog svijeta dolaze uživati u autentičnoj i kreativnoj zabavi.

Tiktok - Gettyimages

Nastoje poticati sigurno i uključivo iskustvo za autore i gledatelje poduzimanjem radnji na sadržaju i računima koji krše njihove smjernice zajednice.

Izvještaj o provedbi smjernica zajednice koje daje vidljivost sadržaja i računa uklonjenih tijekom drugog tromjesečja 2021. (april-juni) zbog kršenja njihovih smjernica zajednice objavljuje dodatni uvid u količinu lažnih aktivnosti koje su zaustavili ili uklonili u nastojanju da očuvaju autentičnost na TikToku.

Kako bi pomogli u održavanju sigurnog i poticajnog okruženja za ovu zajednicu, a posebno tinejdžere, svakodnevno rade na učenju, prilagođavanju i jačanju politika i praksi. U maju su se pridružili Tehnološkoj koaliciji – organizaciji koja radi na zaštiti djece od online seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja – kako bi produbili pristup utemeljen na dokazima na intervenciju. Objasnili su i višestruke pristupe koje koriste za promicanje iskustava prikladnih za dob i održavanje punog iskustva TikToka za osobe starije od 13 godina.

U drugom tromjesečju ove godine osvježili su i TikTokov sigurnosni centar. Prepoznajući izazov roditeljstva u digitalnom dobu predstavili su Guardian’s Guide, jedno mjesto gdje možete saznati sve o TikToku. To uključuje kako započeti s platformom, alate za sigurnost i privatnost kao što su opcije uparivanja porodice i dodatne resurse za rješavanje uobičajenih sigurnosnih pitanja na mreži.

Od aprila do juna 2021. 81 518 334 videozapisa uklonjeno je u cijelom svijetu zbog kršenja Smjernica zajednice ili Uvjeta pružanja usluge, što je manje od 1% svih prenesenih videozapisa. Od tih videozapisa identificirali i uklonili 93,0% unutar 24 sata od objave, 94,1% prije nego što ih je korisnik prijavio i 87,5% bez pregleda. Također su nastavili s uvođenjem tehnologije na dodatna tržišta koja automatski otkriva i uklanja neke kategorije sadržaja koji krši pravila. Kao rezultat toga, 16.957.950 od ukupnog broja uklanjanja obrađeno je ovom tehnologijom.

Pozivamo vas sve koji koristite online aplikacije i društvene mreže i susrećete se sa neprimjerenim sadržajem, da to odmah prijavite, kako njima, tako i u Centar za sigurni internet na www.sigurnodijete.ba, jer je to način da zaštitimo djecu i mlade od nasilja u digitalnom okruženju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh