Internet

WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uslova korištenja, milioni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.

WhatsApp - Net.hr

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je WhatsApp morao da odloži implementaciju novih uslova, koji su bili zakazani za 8. februar, za 15. maj, a kako bi se korisnicima objasnile promjene koje se unose.

Tokom prve tri nedjelje januara, platforma za razmjenu poruka Signal dobila je 7,5 miliona novih korisnika širom svijeta, a Telegram 25, dok je WhatsApp 12. januara pao sa osmog na 23. mjesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

S druge strane, Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospio na prvo mjesto.

Direktorica javnih politika WhatsAppa za Evropu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutrašnje poslove da vjeruje da je egzodus povezan sa ažuriranjem uslova usluge kompanije , prenosi “Radiosarajevo“.

Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo da omogući novu grupu alatki oko poslovnih poruka i pruži veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti.

“Želimo da bude jasno da ažuriranje neće utjecati na privatnost poruka sa prijateljima i porodicom ni na koji način”, saopštila je kompanija WhatsApp.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh