Internet

Facebook ovo ne toleriše: Pazite šta postavljate

Nakon što se na platformi Facebook emitovao live video u kojem su Mark Zuckerberg i doktor Anthony Fauci razgovarali o koronavirusu, post je preplavljen brojnim komentarima.

Facebook logotip - Blogspot.com

Među onima koji su imali šta da kažu našli su se i brojni teoretičari zavera, te oni koji su protiv vakcina.

Kompanija je nakon toga reagovala, pa je moglo da se čuje da će sve dezinformacije o novima vakcinama biti uklanjane sa ove društvene mreže. Teorije zavere nisu ništa novo, a mnogo je onih koji i pored brojnih legitimnih izvora za informisanje i dalje biraju da veruju u paranoične vizije sveta.

Budući da se već neko vreme priča o vakcinama protiv kovida 19, mnogo je i onih koji se bave ovom temom. Facebook i Instagram će uklanjati sve one tvrdnje koje eksperti budu prepoznali kao lažne, a najpre zbog toga što se stručnjaci najbolje razumeju u teme koje su u vezi sa poslom koji obavljaju, navodi PCPress.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh