Internet

Nova funkcija koja osvaja: Zašto je važno da odmah ažurirate “Google Chrome”

Grupe tabova su sada dostupne svima.

Google Chrome - Zdnet.de

Kao što i samo ime govori, grupe tabova vam omogućavaju da sakupljate povezane tabove u jedan prikladan klaster. Već neko vrijeme je moguće testirati grupe tabova aktiviranjem eksperimentalnog Chrome Flag, ali sada, kako izvještava “9to5Google”, funkcija se pomjera iz faze testiranja i postaje podrazumijevano dostupna u redovnoj verziji browsera, piše “Informer“.

Da biste isprobali grupe tabova, prvo se uvjerite da imate najnoviju verziju Hroma (verzija 85.0.4183.102). Ovo bi trebalo automatski da se instalira sljedeći put kada ponovo pokrenete browser, ali možete ga preuzeti i ručno klikom na dugme menija u gornjem desnom uglu, pomjeranjem nadole na “Help” i odabirom “About Chrome”.

Browser će provjeriti da li postoje novije verzije i ako je nova finkcija dostupna, imat ćete mogućnost da je instalirate.

Kada instalirate novu verziju, kliknite desnim tasterom miša na tab i u trebalo bi da vidite opciju “Add tab to new group”. Na ovaj način možete stvoriti onoliko grupa koliko želite, a zatim desnim tasterom miša kliknite druge tabove i izaberite grupu u koju ćete ih dodati.

Grupe tabova je moguće preimenovati desnim klikom na tačku koja se nalazi pored njih, a možete i promijeniti boju tačke da biste olakšali identifikaciju svake grupe, navodi PC Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh