Internet

Facebook ima novu opciju: Napravite avatar po sopstvenom liku

Facebook je predstavio novu opciju koja omogućuje korisnicima da naprave soptveni avatar. Avatari se mogu oblikovati tako da izgledaju baš poput nas, te se zatim mogu koristiti kao stikeri u komentarima ili na mesendžeru.

Avatar na Facebooku - Facebook

Avatar je zamišljen kao digitalni lik putem kojeg korisnici mogu da izraze svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio snepčet, prenosi “Index“.

Facebook je rekao kako im je u cilju da privuku mlađu publiku.

“Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na Facebooku”, napisala je Fidji Simo, koja je zadužena za FB aplikaciju.

Korisnici mogu da oblikuju avatar tako da odaberu oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu takođe i da obuku avatara, našminkaju ga ili mu stave naočare. Izgled avatara može da se promijeni u svakom trenutku.

Da biste izradili sopstveni avatar, potrebno je da odete mesindžer ili u komentare i kliknete na emodži ikonu i odaberete stikere. Tada ćete naići na opciju koja će vam ponuditi da izradite vlastiti avatar.

Tokom izrade avatara možete da upalite kameru, koja će vam služi kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema sebi.

Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.

Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je da ažurirate Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš nalog, ali iz FB poručuju da budete strpljivi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh