Internet

Twitter poslao svih 5.000 zaposlenih da rade od kuće

Kompanija Twitter je naredila svim svojim zaposlenima da rade od kuće kako bi pomogli u zaustavljanju širenja korona virusa, javlja “BBC”.

Twitter - Blogspot.com

U blogu kompanija navodi da je njeno osoblje u Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji proteklih mjesec do dva obavezno radilo na daljinu, ali sada snažno podstiče svih svojih 5.000 radnika širom svijeta da ne dolaze na posao, piše “Seebiz”.

Ova odluka stiže nakon što je kompanija zabranila i sva nevažna poslovna putovanja i prisustva velikim događajima svojim radnicima.

Twitter je već objavio da se povlači s ovomjesečne konferencije za medije uoči filmskog festivala “South by Southwest” u Teksasu, prenosi “Blic“.

“Naš cilj je da smanjimo vjerovatnost širenja korona virusa i za nas i za svijet oko nas”, rekla je upravnica ljudskih resursa u Twitteru, Jennifer Christy.

U blogu je takođe istaknuto da Twitter već neko vrijeme razvija načine rada od kuće.

“Iako je ovo velika promjena za nas, već smo krenuli prema radnoj snazi koja je sve udaljenija. Mi smo globalni servis i posvećeni smo tome da omogućimo bilo kome na bilo kojem mjestu da radi na Twitteru”, kažu iz kompanije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh