Internet

Huawei gradi 5G mrežu u Indiji

Huawei sada i zvanično ima priliku da pomogne drugom najvećem interenet tržištu na svijetu da izgradi 5G mrežu.

Kompanija "Huawei" - Indiatimes.com

Saopšteno je da Indija neće zabraniti kineskoj kompaniji da izvodi probe 5G mreže.

“Riješili smo da damo dozvolu za 5G testiranja svim učesnicima“, rekao je ministar tehnologije i komunikacija Ravi Šankar.

Ovo odobrenje dolazi u trenutku kada se protiv ove komapnije vodi veoma jaka kampanja iz SAD, piše CNN. Vašington je optužio Peking da koristi Huawei proizvode kako bi špijunirao SAD, pa su potegli sve moguće veze ne bi li ovu kompaniju spriječili da učestvuje u projektima vezanim za 5G mrežu. Kompanija Huawei negirala je optužbe, piše “B92“.

“Zahvalni smo vladi Indije zbog toga što vjeruje Huawei-u. Jako vjerujemo da samo inovacije u svetu tehnologije i visoko kvalitetne mreže mogu da budu ključ obnove telekom industrije u Indiji“, rekao je Džej Čen CEO kompanije u Indiji, prenosi B92.

Uprkos naporima SAD, kompaniaj Huawei saopštila je da je uspjela da potpiše preko 50 ugovora za 5G mrežu širom svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh