Internet

Ove zvijezde su ostvarile najveću zaradu preko Instagrama u 2019. godini

Ove zvijezde su ostvarile najveću zaradu preko Instagrama u 2019. godini.

Instagram - Blogspot

Stranica Cheat Sheet sastavila je listu deset poznatih ličnosti koje su ostvarile najveću zaradu preko društvene mreže Instagram u 2019. godini.

Na prvom mjestu je uspješni nogometaš Cristiano Ronaldo koji je u 2019. na Instagramu ostvario zaradu od 48 miliona dolara kroz sponzorisane objave (975.000 dolara po objavi), dok je odmah iza njega njegov suparnik Lionel Messi sa 23 miliona dolara. Cristiano je najviše zaradio preko Nikea, dok je Messi zarađivao preko Adidasa.

Na trećem mjestu je Kendall Jenner sa 15,9 miliona dolara, procjenjuje se da je po objavi zaradila 600.000 dolara. Prati je nekadašnji nogometaš David Beckham koji je u protekloj godini zaradio 10,7 miliona dolara, sa oko 375.000 dolara po objavi.

Iako se privremeno povukla sa Instagrama ove godine, pjevačica i glumica Selena Gomez uspjela je ostvariti zaradu od osam miliona dolara i tako se plasirati na peto mjesto ove liste. Iza nje je još jedan nogometaš, radi se o Neymaru koji je kroz saradnju sa Nikeom zaradio 7,2 miliona dolara.

Zlatan Ibrahimović je u 2019. birao saradnje sa Samsungom i Mind the Gameom preko kojih je zaradio četiri miliona dolara, tačnije 200,000 dolara po objavi. Samo 200,000 manje zaradila je Kylie Jenner (3,8 miliona), dok je odmah iza nje čuveni Ronaldinho sa 2,6 miliona dolara. Na posljednjem mjestu je Khloe Kardashian sa 1,2 miliona dolara, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh