Internet

NOVE PROMJENE NA FACEBOOK-u: News Feed više neće funkcionisati isto

Najveća društvena mreža na svijetu, Facebook, objavila je dva updata za svoj algoritam koji odlučuje šta nam se prkazuje na News Feedu.

No image - Haber.ba

Prvi update stavlja prioritet na najbliže prijatelje korisnika, a drugi na linkove za koje misli da su vam najvažniji.

Ove promene predstavljaju rezultat istraživanja koje je Facebook sproveo prošle godine, a svi updati će početi da se postepeno primjenjuju, tako da korisnici neće istog trenutka primijetiti razliku.

Formula koju Facebook koristi da bi otkrio ko su vam najbolji prijatelji je tajna, ali je uglavnom baziran oko osoba na čijim fotografijama se najviše pojavljujete.

Ova promjena ne znači da ćete biti ograničeni na postove određenih ljudi, i ne znači da ćete viđati više njihovog sadržaja. Zapravo, viđat ćete postoje ljudi sa kojima imate bliže odnose pri vrhu News Feeda, tvrde iz Facebooka, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh