Internet

Dugo očekivana opcija “dark mode” za Messenger konačno dostupna svima

Možete se pozdraviti sa slanjem emotikona polumjeseca i tamni način rada pokretati u postavkama popularne aplikacije za brbljanje.

Facebook Messenger - Blogspot.com

Tamni način rada je u Facebookov Messenger uveden još prošle godine, ali je bio dostupan tek ograničenom broju korisnika u nekoliko država.

U martu ove godine ta je funkcija teoretski postala dostupna svima, ali ste morali upotrijebiti poseban emotikon (polumjesec) kako bi ste ju aktivirali.

Od sad se možete pozdraviti s polumjesecom i tamni način rada pokretati tako što ćete otvoriti postavke (kliknite na profilnu sliku u aplikaciji) i uključite odgovarajuću sklopku pri vrhu aplikacije.

Ako je ne vidite odmah pokušajte nadograditi aplikaciju Messenger na novije izdanje ili strpiti se još koji dan dok ne stigne izdanje za vaš uređaj s operativnim sistemom Android ili iOS.

Osim što je blaži po vaše oči, tamni način rada također i štedi bateriju vašeg uređaja, piše Tech Radar, prenosi “tportal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh