Internet

Instagram briše neautentične profile, influenseri gube milione pratitelja

Problem sa gubljenjem pratitelja na Instagramu još nije riješen, a nastalu situaciju prouzrokovalo je brisanje neautentičnih profila, pišu strani mediji.

Instagram - Vrucevijesti.com

Dok iz popularne mreže obećavaju kako će se sve brzo vratiti u normalno stanje, influenseri i dalje gube milione pratitelja, piše “Klix“.

Iz Instagrama su ranije saopštili kako su primijetili otvaranje velikog broja lažnih računa radi koristi prikupljanja popularnosti na mreži, zbog čega su odlučili brisati sve neaktivne račune, što uključuje one koji nemaju nikakve postove, lajkove ili komentare.

Nedavno smo uvidjeli da se brojni računi koriste za umjetno povećanje publike na mreži. Počet ćemo uklanjati neautentične profile, lajkove i komentare sa naloga koji koriste aplikacije trećih strana kako bi povećali njihovu popularnost. Provodimo nekoliko koraka kako bismo ograničili ovu vrstu neželjenog ponašanja. Računi koje identificiramo pomoću ovih usluga primit će poruku u aplikaciji koja ih upozorava da smo uklonili neautentične navode. Također ćemo ih zamoliti da osiguraju svoj račun promjenom lozinke“, kazali su nedavno iz Instagrama.

Prema najnovijim informacijama, Instagram je obećao kako će do sutra problem biti riješen.

Platforma u vlasništvu Facebooka već nekoliko dana obavještava korisnike o nastalom problemu.

Podsjećamo, zbog ovog problema brojne slavne ličnosti izgubile su milione pratitelja. Među njima je i Kylie Jenner koja je izgubila 2,5 miliona pratitelja, a po milion pratitelja izgubile su i Selena Gomez, Ariana Grande i Katy Perry.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh