Internet

Nova Twitter opcija olakšava prepoznavanje trolova i botova

Ako želite da se riješite dosadnih ljudi sa Twittera, ali i da steknete nove pratioce, u toj kompaniji su odlučili da vam olakšaju posao.

Društvena mreža Twitter - Alhurra.com

U Twitteru su počeli da testiraju novu opciju, za sada samo na uređajima sa iOS operativnim sistemom, koja korisniku omogućava da na brzinu pregleda korisničke profile bez “napuštanja” timelinea.

Kada otkucate neko korisničko ime pojaviće vam se kartica sa osnovnim informacijama vlasnika profila, kao i dvije opcije pomoću kojih možete ili da pratite ili da “utišate” tog korisnika.

Zatim možete da se vratite na svoj timeline ili da pogledate korisnički profil te osobe.

U Twitteru smatraju da će to korisnicima olakšati procjenu ko se krije iza nekog profila, pa će tako korisnici lakše moći da odluče kako da postupe, piše “B92“.

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey nedavno je priznao da kompanije iz Silicijumske doline, uključujući i onu na čijem je čelu, nisu učinile dovoljno da zaštite žrtve zlostavljanja na internetu.

Sasvim je moguće je da bi nova opcija mogla da predstvlja pokušaj promjene na bolje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh