Internet

Kako da zauvijek obrišete svoj Facebook profil?

Želite da se zauvijek riješite Facebooka? Nema problema, ali prvo biste trebali da razmislite da li želite svoj profil samo privremeno da deaktivirate ili da ga ugasiti jednom zauvijek.

Facebook - livetradingnews.com

Advertisements

Deaktivacija vašeg profila puno je lakši korak. Ako to učinite vaš profil se više neće pojavljivati na Facebooku sve dok ga ponovo ne aktivirate, ali vaši će se podaci još uvijek nalaziti na Facebookovom serveru.

Ako želite da obrišete profil, to znači da više nikad nećete moći pristupiti svom profilu i sadržaju koji ste objavljivali.

Za to vam neće biti dovoljna jednostavna deaktivacija, već ćete morati napraviti nekoliko dodatnih koraka kako biste uklonili svoje podatke prije nego što obrišete profil.

Ovo su koraci za deaktivaciju profila:

  1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu Facebooka i uđite u podešavanja.
  2. Kliknite na General/Opšte
  3. Kliknite na Manage Account/Upravljanje profilom
  4. Kliknite na Deactivate your account/ Deaktivirajte korisnički profil
  5. Unesite svoju šifru i potvrdite deaktivaciju

Ako ste preduzeli ove korake vaš profil je privremeno deaktiviran, ali još uvijek postoji.

Možda biste prije konačnog brisanja željeli da sačuvate svoje podatke (objave, fotografije, videa, poruke, popis prijatelja…).

Ovako ćete sačuvati podatke:

  1. Otvorite Settings/Podešavanja
  2. Kliknite na Your Facebook Information/Vaše informacije na Facebooku
  3. Kliknite na Download Your Information/Preuzimanje informacija

Ovdje ćete imati opciju da izaberete koje podatke želite sačuvati i koji kvalitet medija.

Ovako ćete obrisati svoje podatke:

Da biste bili potpuno sigurni da ste obrisali sve podatke morate obrisati aplikacije, isključiti Facebook i obrisati svu istoriju.

Da biste obrisali aplikacije:

  1. Idite na Settings/Podešavanja
  2. Kliknite Apps and Websites/Aplikacije i web mjesta
  3. Označite sve aplikacije i kliknite Remove/Ukloni.

Nakon toga skrolujte prema dolje, ispod aplikacija bi trebala da se nalazi opcija Apps, websites and Games uz koju stoji opcija Edit/Uredi. Kliknite na nju, a zatim kliknite Turn off/Isključi.

Najteži dio je obrisati podatke koje o vama imaju aplikacije na koje ste se spajali putem Facebooka (Farmville, Foursquare, Instagram, Pinterest i slično). Za to ćete morati od svake pojedine aplikacije zatražiti da ukloni vaše podatke. Dobra vijest je da prema pravilima Facebooka to moraju da urade.

Ovako ćete obrisati historiju na Facebooku:

  1. Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu na Facebooku
  2. Kliknite na Activity Log/Dnevnik aktivnosti
  3. Kliknite na ikonu olovke pored svake stavke kako biste je obrisali

Ovaj korak nije obavezan i namijenjen je onima koji su ekstra nepovjerljivi. Ako želite ukloniti baš svaki trag da ste ikad bili na Facebooku moglo bi potrajati, pa se naoružajte vremenom i strpljenjem.

Ovako ćete izbrisati svoj Facebook profil:

  1. Uđite u podešavanja
  2. Kliknite na Your Facebook Information/Vaše informacije na Facebooku
  3. Kliknite na Delete Your Account and Information/Brisanje korisničkog profila i informacija, a zatim na Delete My Account/Izbriši korisnički profil
  4. Unesite svoju šifru, kliknite Continue, a zatim Delete Account/izbriši

Ako se predomislite, u roku od 30 dana možete poništiti ovo brisanje, ali imajte na umu da Facebooku ponekad treba i do 90 dana da bi uklonio sve vaše podatke, prenosi “CDM“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh