Internet

Kako da provjerite ko vam pregleda profil na Facebooku?

Uprkos svemu što znamo o sigurnosti na internetu i raznim upozorenjima, mnogi od nas i dalje su vrlo opušteni kad je riječ o sigurnosti naših profila na Facebooku. Ipak, savjet je da ipak provjerite svoje profile. Postoji vrlo lak način za to.

Facebook - Nezavisne.com

Ono što ljude čini pogodnim za hakovanje na ovoj mreži jesu lozinke koje lako mogu da se pogode (poput 12345 i druge najopasnije), zatim neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka na raznim mestima, prenosi “Fokus“.

S obzirom na to da se logujemo na Facebook kad god možemo s raznih uređaja, nerijetko se dogodi da zaboravimo da li smo se na kraju odjavili što znači da sad neko može da švrlja po našem profilu ili mailu.

Postoji način da to spriječite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali.

Kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) kliknite na “Podešavanja” zatim na “Sigurnost” i na kraju na opciju “Gdje ste prijavljeni”.

Potom kliknite na Edit i vidjećete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Vidjećete da li ste logovani na računaru ili smartphoneu, kao i IP adresu i posljednje vrijeme kad je taj uređaj korišćen za pristup vašem profilu na Facebooku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh