Internet

Ukinuta ograničenja – Velika vijest za tinejdžere na Facebooku

Facebook je uklonio pravila za korisnike mlađe od 18 godina koja su ograničavala tko može vidjeti njihove online postove na ovoj društvenoj mreži – od fotografija do njihovog razmišljanja o svijetu.

No image - Haber.ba


Facebook (Foto: Net)

Najpopularnija online društvena mreža na svijetu objavila je da će tinejdžeri odsada biti u mogućnosti manualno mijenjati postavke i dijeliti informacije s javnošću. Dosada su tinejdžerski postovi na Facebooku bili vidljivi samo njihovim prijateljima i prijateljima njihovih prijatelja .

“Tinejdžeri su među najsvjesnijim ljudima koji koriste društvene mreže, bilo da je riječ o građanskom angažmanu, aktivizmu ili njihovom mišljenju o novom filmu, oni žele da ih se čuje”, naveo je Facebook u svojoj najavi ovih promjena.

“Iako bi samo mali dio tinejdžera mogao koristi Facebook da javno objavljuje, ovo ažuriranje sada im daje izbor da dijele mnogo šire, baš kao i na drugim servisima društvenih mreža”, priopćila je tvrtka.

Promjena dolazi u trenutku kada se Facebook suočava s konkurencijom nove generacije mobilnih i društvenih mreža kao što su SnapChat i WhatsApp koje su se pokazale popularanim među mlađim korisnicima.

Facebook je rekao da će tinejdžerima prikazati posebnu obavijest tijekom prvih par pokušaj objave informacija za javnost, podsjećajući time korisnika da njegov post poslije može svatko vidjeti.

(net.hr)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh