Internet

Instagram testira novu opciju: Korisnicima se ovo neće svidjeti

Adam Mosseri najavio je testiranje opcije koju će korisnici morati sami aktivirati, a koja će ih podsjetiti da se nakon 10, 20 ili 30 minuta odmore od korištenja Instagrama.

Instagram - Nezavisne.com

Mosseri vjeruje kako će tu opciju lansirati tokom sljedećeg mjeseca, a tek treba vidjeti koliko će (i hoće li uopće) pomoći korisnicima koji previše vremena provode surfajući po Instagramu, a htjeli bi smanjiti to vrijeme i ograničiti korištenje aplikacije.

Kako se mentalni problemi često povezuju s vremenom koje se provodi surfajući društvenim mrežama, Instagram sada testira opciju koja bi korisnicima trebala sugerirati da se malo odmore od (ponekad besmislenog) pregledavanja fotografija i videa.

Opciju navanu Take a Break korisnici će trebati sami aktivirati te će moći odabrati period (10, 20 ili 30 minuta) nakon kojeg će im Instagram predložiti da se odmore od aplikacije, piše Techcrunch. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh