Internet

U Zenici puštena prva od 60 planiranih besplatnih WiFi pristupnih tačaka

U seoskoj mjesnoj zajednici Orahovica kod Zenice, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, pustio u funkciju WiFi HotSpot pristupnu tačku, koja će svim korisnicima omogućiti besplatno korištenje interneta.

WiFi, Zenica - Fena

Riječ je o prvoj besplatnoj WiFi tački u okviru projekta kojeg Grad Zenica realizira s kompanijom BH Telecom s ciljem poboljšanja uslova života stanovništva na području cijelog grada, prenosi “Fena”.

Advertisements

Internet je danas potreba, a na žalost mnogi naši građani nisu u prilici da plate sebi ovu uslugu. Želja nam je da u sve mjesne zajednice dovedemo besplatan WiFi signal i s ciljem kvalitetnijeg života to ćemo i uraditi. Građani Zenice trebaju znati, da za ove usluge iz gradskog budžeta neće biti potrošena niti jedna marka. Naprotiv, s kompanijom BH Telecom smo postigli mnogo povoljniji ugovor za Grad, imat ćemo savremenije centrale i telefone, a u cilju smanjenja troškova sve mjesne zajednice u kojim postoji tehnička mogućnost biti će uključene u novi IP Centrex sistem telefonije Gradske uprave Zenica“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Do kraja ovog mjeseca u funkciju će biti stavljeno više od 60 besplatnih WiFi pristupnih lokacija, a mjesta na kojima su postavljene WiFi HotSpot pristupne tačke, izabrana su u koordinaciji s povjerenicima mjesnih zajednica.

Projekt besplatnih WiFi HotSpot lokacija nastavit će se i u narednom periodu, a cilj gradske uprave je pokriti što veću teritoriju s besplatnim WiFi signalom koji ima slobodan pristup bez potrebe za ukucavanjem pristupne šifre.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh