Internet

Viber uveo promjene u grupni chat

Viber uvodi određene izmjene koje se odnose na chat, te je predstavio set ažuriranih funkcija.

Izmjene će omogućiti:

Advertisements

da administratori grupnih chatova izdvoje određene poruke,

slanje grupnih odgovora i

kreiranje objavnih listi koje omogućavaju da se ista poruka pošalje prema više primalaca na njihov privatni chat.

Izdvojene poruke omogućavaju administratorima grupnih chatova da postave određene poruke na vrh ekrana – kako bi najvažniji sadržaj za učesnike razgovora bio stalno i svima dostupan. One se izdvajaju svojom ljubičastom pozadinom i ostaju stalno na vrhu, bez obzira na nastavak razmjene poruka unutar chata, što ih čini korisnim za plasman objava, podsjetnika i poziva na diskusiju.

Vrlo su efikasno sredstvo za administratore u uspješnom vođenju produktivnih grupnih chatova, i omogućavaju učesnicima da izdvoje i sačuvaju posebno važne poruke. Bilo koja poruka unutar chata može se izdvojiti dužim pritiskom na nju – i ostat će izdvojena sve dok administrator ne odluči da je izuzme iz selekcije izdvojenih poruka – ili da je u potpunosti ukloni.

Dodatno unapređenje grupnih chatova je opcija odgovaranja na određene poruke, a da se ne remeti tok razgovora. Dužim pritiskom na bilo koju poruku, a zatim izborom opcije “Odgovori” (“Reply”) poruka koja je označena kao odgovor će stići osobi kojoj je namijenjena, iako je razgovor otišao u drugom smjeru – a odgovor neće biti vidljiv ostalim učesnicima chata.

Objavne liste omogućavaju korisnicima da proslijede istu poruku većem broju primalaca na njihov privatni chat. Ova funkcija je nastala kao alternativa za stvaranje grupa nepovezanih učesnika da bi se poslala masovna poruka za sve njih, a štedi vrijeme koje bi inače utrošili za slanje iste poruke svima posebno.

Jednom kada je objavna lista sastavljena, može se sačuvati u korisnikov popis chatova – čim prva poruka bude proslijeđena primaocima. Oni će registrovati poruku unutar svog privatnog chata s pošiljaocem – kao da je u pitanju poruka koja je poslana samo njima. Ako pošiljalac i primalac već nemaju neki prethodni privatni chat on će se automatski uspostaviti na ovaj način. Korisnici mogu dati naziv svojim objavnim listama, kao i da dodavati ili uklanjati primaoce iz njih. Samo primaoci koji imaju sačuvan broj pošiljaoca u svom adresaru će moći primati poruke poslane kroz objavne liste.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh