Internet

Dečki, ovo su profilne fotke zbog kojih vas žene neće prihvatiti na Facebooku!

Profilne fotografije na društvenim mrežama su vaša lična karta u virtuelnom svijetu. Nemojte ih birati olako, pogotovo ako pokušavate zavoditi u “online stvarnosti”.

selfie - Vijesti.rtl

Advertisements

Profilne slike na društvenim mrežama u današnje doba definitivno nešto govore o vama. One su postale zamjena za ličnekarte i odaju mnogo više od vaših fizičkih karakteristika.

Profilne slike na društvenim mrežama mogo otkriti i vaše interese, sklonosti, ali i crte karaktera. Stoga dobro razmislite koju fotografiju ste odabrali da vas reprezentuje u bespućima virtuelnog svijeta, pišu “Vijesti“…

Zamislite jednu vrlo realnu situaciju: vani ste i upoznate djevojku koja vam se jako dopada. Razgovarate, šalite se i sve kao da ide po planu. Nakon izlaska dođete kući i pošaljete joj zahtjev za prijateljstvo. No odgovora nema. Ni taj dan. Ni sutra. Niti ikada.

Možda jer spadate u jednu od grupa koje su žene u nedavnoj studiji okarakterisale kao “tipove koje izbjegavaju na internetu”:

1. Slike iz teretane i slike trbušnjaka

Zar zaista u prvi plan moraš staviti da redovito vježbaš i da je tvoj najveći ponos i dika čvrsti trbušnjaci? Navodite svijet oko sebe na zaključak kako je vaš najveći plus mišići.

2. Slike pored skupih automobila, bazena, vila…

Uz pitanje čije su to zapravo nekretnine i pokretnine, frajeri koji se “lože” isključivo na materijalno podrazumijevaju i to da će ženama dosađivati pričama o tome koliko zarađuju i kako su oni bitni jer sebi mogu priuštiti određene stvari. Uživanje u luksuzu automatski postaje mučenje ako neprestano ističeš kako sebi možeš priuštiti luksuz.

3. Selfie. Selfie. Još jedan selfie

Poradite na kreativnosti. Niz selfiea, isti izraz lica, ista poza – odajete ženama da niste inovativni. Tu osobinu one će saopštiti na ostale segmente života.

4. Fotografija slavne osobe na profilnoj

Identifikovali ste se s nekim u toj mjeri da ste tu osobu stavili na profilnu? Imate li ličnost uopšte? Osim toga, na aplikacijama za spajanje ljudi ovakve solucije nemaju smisla.

5. Profilna sa drugom ženom

Možda vam je to sestra, najbolja prijateljica ili najdraža kolegica, ali radije izbjegavajte grupne fotografije jer opet navodite na pogrešan zaključak. Ipak je ovdje riječ o virtuelnoj ličnoj karti.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh