Internet

Facebook će uskoro brisati tajne fotografije s vašeg profila

Facebook bi uskoro mogao izbrisati fotografije s vašeg profila koje ste možda i zaboravili, ili čak niste znali ni da postoje.

Facebook/ovisnost - Cik.ba

Te fotografije trenutno “žive” u privatnom folderu “Synced” ili “Synced from Phone” u vašim Facebook fotografijama.

Facebook je još 2012. godine pokrenuo dodatnu funckiju foto sinhronizacije koja automatski podiže fotografije s telefona u privatni album. Kompanija je tada željela da vam olakša način na koji možete dijeliti vaše fotografije na internetu kada to poželite, piše “N1“…

No, Facebook je prošle godine započeo postepeno ukidanje te funkcije kako bi ohrabrio korisnike da preuzmu te fotografije i smjeste ih na računar, ali i da koriste njihovu aplikaciju Moments.

Facebook će izbrisati sve fotografije koje su prethodno bile u folderu Synced osim ako ih korisnici ne preuzmu i prijave se na Moments gdje ih trebaju prebaciti prije 7. jula.

Oni koji ne žele koristiti Moments, ali ipak žele sačuvati svoje fotografije, mogu odmah preuzeti te datoteke na svoj računar.

Moments je pokrenut u junu 2015. godine i obavlja sličnu atomatsku sinnhronizaciju sa nekoliko preokreta: skenira fotografije na vašem mobitelu kako bi identifikovao lica i uporedio ih sa vašim prijateljima na Facebooku. Aplikacija Moments također grupiše fotografije po događajima kako biste ih mogli direktno podijeliti sa ljudima koji su na njima označeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh