Zdravlje

Eliksir života: I najteže pacijente podiže na noge

Rusi smatraju da je ovas ili zob hrana kraljeva. Koriste ga često u vidu kaša ili jednostavno kao čaj. Obavezan je u ishrani djece. Često se smatra da su ruska djeca zdrava i jaka zahvaljujući njihovoj navici da konzumiraju ovas i riblje ulje.

Zobeno mlijeko - Balkanspress.com

Donosimo vam jedan od najboljih receptara za izlječenje i osnaženje ljudskog tijela:

Priprema: Jednu čašu zobi cijelog zrna dodajte u 5 čaša vode pa stavite na ringlu da se kuha dok ne dobijete tečnost gustu kao žele, prenosi “Stil“.

Procijedite tečnost pa dodajte jednaku količinu mlijeka (oko 2 čaše). Vratite ponovo na ringlu da tečnost provri još jednom, piše sajt “Econet.ru”.

Dobijeno piće konzumirajte u malim gutljajima tokom dana. Bez obzira da li se pije toplo ili hladno, zobeno mlijeko ima isti učinak: bolesnu osobu diže na noge!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh