Zdravlje

Namirnice koje će vam pomoći da vaša koža bude mekša i bez bora

Kozmetički proizvodi služe samo da bi njegovali kožu izvana, no važnije je da kožu uz pomoć prehrane obnavljate iznutra.

Iako su proizvodi za njegu postali sve popularniji, njihova pretjerana upotreba može biti izuzetno štetna za kožu vašeg tijela. Zbog toga je bolje i pristupačnije da konzumirate namirnice koje će vam obnoviti i omekšati kožu.

Orasi – se smatraju jedinom vegetarijanskom hranom s visokim udjelom Omega-3 masnih kiselina. Također sadrže dobru količinu natrija, kalija, željeza i proteina, koji su svi važni za dobru kožu. Prirodno obnavlja kožu i čini je mekom.

Paradajz – također su vrlo korisne za kožu, jer sadrže likopen i vitamine koji štite kožu od štetnih zraka. Jedenjem paradajza također se lako uklanjaju bore na koži i koža se obnavlja.

Brokule – ne samo da poboljšavaju cjelokupno zdravlje, već štiti kožu od oštećenja od sunca. Poznato je da su bogate vitaminom C, vlaknima i željezom koji pomažu da koža izgleda sjajno dok je obnavlja.

Avokado – je bogat vlaknima, proteinima, željezom i vitaminom C i brojnim drugim, a svakodnevnom konzumacijom koža postaje meka. Popravlja kožu bez sjaja i čini je sjajnom i zdravom. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh